Een gemakkelijk recept dat in vijftien minuten op tafel staat. De frisse salade past perfect bij de tonijn. Samen maken ze een goede combinatie voor een heerlijk zomers recept.
Griekse salade met tonijn steak
Porties: 2 personen
Equipment
- Bakpan
- Keukenmes
Ingredienten
- 2 tonijnsteaks
- 1 ui
- 100 gram slamelange
- 80 gram Kalamata olijven
- 50 gram komkommer
- 60 gram feta
- 30 gram kappertjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels ansjovisjes uit blik
- 3 handjes cherry tomaatjes
Dressing
- 1 eetlepel tuinkruiden
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- Meng de slamelange met de olijven, tomaatjes, feta, ansjovis en komkommer. Maak de dressing met de bijbehorende ingrediënten en verdeel over de salade.
- Haal de tonijn uit de verpakking. Breng de steaks op smaak met zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie of klontje boter in een bakpan en bak de tonijn circa 2 minuten aan elke kant.
- Snijd de tonijn in reepjes en serveer met de Griekse salade. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!